Om Diavolinis Teater

 

Diavolinis Teater har specialiseret sig i at lave undervisningsteater for børn i alle aldre. I mange år har vi turneret med en forestilling om miljø for skolernes 3.- 6. klasse. Nu har vi produceret en ny forestilling, der handler om unge og sex, - om den

 første gang, om kondomer og om hvordan man skal få fat i dem.

 Undersøgelser har vist, at unge i dag ved meget om sex og har let adgang til at se billeder af sex, men at deres viden om prævention og seksuelt overførte sygdomme ikke følger med. Dette giver sig bl.a. udslag i en stigning i antallet af tilfælde af klamydia og en stigning af antallet af aborter blandt de helt unge.

 Diavolinis Teater har derfor lavet et sjovt og informativt teaterforedrag om disse ting som et oplæg eller et supplement til skolernes seksualundervisning. Forestillingen introduceres af to toptjekkede damer, der lige er ankommet fra en international gummikonference. De fremlægger den nyeste viden om landets tilstand blandt de unge, og om hvor galt det står til med brugen af prævention. Således bliver forestillingen skudt i gang, og de to damer går over til at se nærmere på et eksempel fra den virkelige verden. Her møder vi Klaus og Lydia, to unge, som har mødt hinanden til en fest på Ungdomsskolen og forelsker sig i hinanden, og herefter følger store følelser og svære overvejelser med, hvordan de skal få det sagt, og hvordan de skal få talt om prævention, og ikke mindst - hvordan de skal få fat i det. Historien ender lykkeligt, men undervejs skal begge gennem nogle svære og somme tider grinagtige forhindringer, før de når så langt. Budskabet med historien er klar; det gælder om bruge kondomer, - og hver gang. Forestillingen henvender sig 7.- 10. klasse.  

 

[Back]